Skocz do zawartości
IGNORED

Poprawa systemu

Speed123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam zestaw tuner analogowy jamato st-7000+ denon pma-510+ denon dcd 510ae są one spięte tanimi interkonektami techlinka. Sygnał płynie do kolumn tanim kablem o przekroju 4mm. Za wysokie tony odpowiada kolumna usher s-520, która stoi na klipsch rf-52 i ta kolumna odtwarza średnie i bas. Odrazu zaznacze, że niema żadnych opóźnień między kolumnami. Dźwięk jaki uzyskałem z takiej ,,kombinacji" to połączenie dynamiki i mocy jaką daje rf52, przestrzeni i delikatności wysokich tonów z s-520. Moje pytanie brzmi czy małym nakładem pracy (żaden zemnie elektronik) lub funduszy(około 1000zł) jestem w stanie coś dodać lub wymienić aby uzyskać efekt na plus. Zaznaczam że to na co liczyłem uzyskałem ale z czasem niewiem może z ciekawości chciałoby się więcej.

https://www.audiostereo.pl/topic/100371-poprawa-systemu/

Ja bym wpakował tą kwotę w akustykę (panele z PT-80, chyba najtaniej).Redukcja pierwszych odbić.

Trochę w kamienie,(odsprzeżenie) granity, pod sprzęt, i kolumny.Zmiany będą bardziej słyszalne niż wymiana kabli.

Bynajmiej, u mnie efekt jest przyzwoity, po takich zabiegach.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

https://www.audiostereo.pl/topic/100371-poprawa-systemu/#findComment-2701420

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.