Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny 2 way do 1000zł pod denon avr-3801

Lukas323232

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego do kina domowego a nie do stereo?, bo żona upiera się że kino ma zostać, a ja nie będę inwestował w kolejny wzmacniacz stereo. Zresztą audiofilem nie jestem, aczkolwiek lubię posłuchać dość głośno ale nie tylko głośno. Wiadomo o co chodzi. A ten denon podobno całkiem nieźle razi sobie w stereo. Ale do rzeczy. Chciałem zrobić sobie podłogówki 3 way do 1000zł, lecz gdy zacząłem czytać doszedłem do wniosku, że nie warto pchać się z tym budżetem w 3 way. Zresztą i tak jest jeszcze sub diy na stx gnd 22-140-8scx, zasilany własnoręcznie zrobionym napędem od irka na 2xtda7294. Chcę więc zrobić sobie monitory, bądź podłogówki do 1000zł (wraz z płytami, klejami, fornirem itp.. Znalazłem kilka projektów jednak jest problem ze zdobyciem przetworników. Projektów które wybrałem narazie nie zdradzę, może Wy coś też doradzicie. Czy w polinku są również głośniki, bo wszyscy piszą że są a ja jakoś nie widzę. Dodam jeszcze, że pod tego denona podobno lepiej jest dobrać ciemne kolumny.

Projektów które wybrałem narazie nie zdradzę

No to niby jak mamy ci powiedzieć że źle wybrałeś:P A jeżeli chodzi o propozycje to polecam nasze rodzime stx mx-140, można kupić zestaw diy albo złożone - przy czym złożone wyjdą znacznie drożej. W tej cenie myślę że trudno będzie ci znaleźć coś lepszego.

Czy w polinku są również głośniki, bo wszyscy piszą że są a ja jakoś nie widzę.

Wszyscy mają rację;] Po prawej klikasz na tabela i cennik i pokaże się ich cała oferta i wybierasz na przykład "Głośniki Seas"

Myślałem o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i wysoki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bądź tańsza alternatywa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Do obu zestawów są dostępne schematy zwrotnic. Wspomagał by to sub na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , bądź

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zasilany panelem od irka. A co do głośników faktycznie są. Problemem obecnie jest brak praktycznie wszystkich wymienionych głośników, oprócz tych do suba. Czy w tej cenie można zrobić coś lepszego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy w tej cenie można zrobić coś lepszego?

Moim zdaniem nie, jakby mieć z 500zł więcej to być może. Posiadam teraz identyczne monitorki DIY właśnie na gdn 18 awx i ceramicznej kopułce - jak dla mnie jest świetnie. Wcześniej zrobiłem sobie monitory na ER18RNX + 27TBFC/G. Obydwie konstrukcje grają na porównywalnym poziomie jednak głośniki seas są droższe. Myślę że którakolwiek konstrukcja byłaby dla ciebie świetna. Porządnie też zastanowiłbym się nad wymianą wzmacniacza w przyszłości.

Dodam jeszcze, że pod tego denona podobno lepiej jest dobrać ciemne kolumny.

Dobry wzmacniacz to taki pod którego nie trzeba dobierać kolumn;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.