Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam DACa pod PC z przedwzmacniaczem słuchawkowym do 1500PLN oraz słuchawek do 800PLN

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem do tej pory styczności z zewnętrznymi DACami oraz dobrej klasy słuchawkami.

Szukam czegoś konkretnego co by mnie zafascynowało idealnym czystym dźwiękiem.

Trafiłem na ofertę Audiotrak DR.DAC2 DX za 1249PLN

W/w DAC cieszy się pozytywnymi opiniami w internecie.

Co o nim sądzicie lub co lepszego możecie zaoferować do 1500PLN?

Co do słuchawek zastanawiam się nad Sennheiser HD 598.

Też dobre opinie o nich można poczytać.

Co o nim sądzicie lub co lepszego możecie zaoferować do 800PLN?

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Witaj,

aby można było zaproponować Ci konkretne rozwiązania, potrzeba znacznie więcej informacji:

1. jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz,

2. jakie brzmienie preferujesz,

3. czy zależy Ci na słuchawkach otwartych, czy zamkniętych,

4. czy system będzie służył tylko do słuchania muzyki, czy także do miksowania itp.

Czekam na szczegóły

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak nie masz nic do chińskich sprzętów to kup Lovely Cube lub inny klon Lehmanna. Recenzji tego wzmacniacza nie brakuje, rewelacyjny stosunek cena/jakość (używany za 600zł kupisz). Do tego dac na usb i "będziesz Pan zadowolony".

Jakiej muzyki słuchasz? Masz już jakieś preferencje dot. dźwięku?

Witaj,

aby można było zaproponować Ci konkretne rozwiązania, potrzeba znacznie więcej informacji:

1. jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz,

2. jakie brzmienie preferujesz,

3. czy zależy Ci na słuchawkach otwartych, czy zamkniętych,

4. czy system będzie służył tylko do słuchania muzyki, czy także do miksowania itp.

Czekam na szczegóły

1. Rock, Jazz, Pop, sporadycznie klasyczną.

2. Tony wysokie nie za ostre, wyeksponowany wokal, aby było czuć uderzenie basu, aby stereofoniczność i scena była wyraźna, raczej lekko ocieplone brzmienie.

3. bez znaczenia.

4. tylko do muzyki.

Chciałbym w przyszłości podłączyć także pod to monitory aktywne.

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje, zaproponowałbym Ci zestaw złożony z przetwornika NuForce Icon HDP oraz z słuchawek Audio-Technica ATH-A700. Jeśli trochę więcej basu, wtedy Beyerdynamic DT 860 Edition lub przy trochę wyższym budżecie świetne DT880 lub DT990 (wersja otwarta i zamknięta zgodnie z upodobaniem).

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje, zaproponowałbym Ci zestaw złożony z przetwornika NuForce Icon HDP oraz z słuchawek Audio-Technica ATH-A700. Jeśli trochę więcej basu, wtedy Beyerdynamic DT 860 Edition lub przy trochę wyższym budżecie świetne DT880 lub DT990 (wersja otwarta i zamknięta zgodnie z upodobaniem).

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Całkiem ciekawą ofertę przedstawiłeś Q21.

Podoba mi się.

Proponujesz zwykłe DT880 czy w wersji PRO?

Co do NuForce Icon HDP zauważyłem, że posiadają zwykły zasilacz.

Czy jest sens w tym przypadku zmiany zasilania na coś lepszego?

Jakie monitory aktywne możesz zaproponować do tego zestawu?

w tej cenie wybierałbym między Mackie MR5, Adam A3X, Yamaha HS80, Fostex PM0.5

a używki Adam a5x

chociaż Adamy mimo, że ładnie eksponują wokal, to grają mocną górą - albo się je uwielbia albo niecierpi - ja uwielbiam

tak czy siak wokal w nich jest duuuuużo lepszy niż w konkurentach

Mackie i Yamahy maja bass reflex z tyłu, więc nie mogą być przy ścianie

skoro pod daca bedziesz chciał podpiąć też monitory, to może matrix mini-i ze zbalansowanymi wyjściami trzebaby też rozpatrzeć

Tak do 48KHZ,ale ja posiadam także konwerter USB SPDIF i jest do 96KHZ. Można i po USB grać pliki 96KZ.Wystarczy w programie Jriver/ja taki używam ustawić w out put 96>48 KHZ i jest super.Tak MAtrix posiada zbalansowane wyjścia XLR.

Tak, wtedy oczywiscie DAC przyjmie hi-resy.

Jaki konwerter posiadasz?

Sam sie za takim urzadzeniem rozgladam.

W tym tygodniu kupiłem AKG Q701 w iSpot za 999 zł. Kupuj te słuchawki, bo w tej cenie to świetny zakup. W tej chwili slucham ich z Audiolaba 8200 i jest OK. Muszę dokupić do nich wzmacniacz słuchawkowy z DAC, żebym mógł słuchać muzyki gdy siedzę przy komputerze. Zastanawiam się nad Matrix Quattro DAC. W tej chwili cena jest jak dla mnie za wysoka - 2499 zl. W grudniu było 2140 zł.

No to mam zagwozdkę :-(

Słuchawki - Beyerdynamic DT 880 Pro czy AKG Q701? (chodzą teraz w podobnych cenach) ale które będą lepsze?

DAC - NuForce Icon HDP czy matrix mini-1? Zależy mi głównie na najlepszej jakości dźwięku przez port USB.

Myślałem nad monitorami ADAM, ale nie chcę żeby mocno góra grała.

matrix mini-1 bo?

Bo ma wewnętrzny transformator a nie zwykły zasilacz oparty na 4 diodach i jednym stabilizatorze z dwoma kondensatorami.

Bo ma 24bit / 192kHz

Bo ma na pokładzie TPA6120

Bo ma ....

Ja do swoich DT770 używam NFB-5.32. Mocny wzmacniacz na tranzystorach (bez scalaków), preamp sterowany pasywnie (potencjometr ALPS), zawodowe zasilanie. Przyjmuje rozdzielczości z USB 32/384 (chodź oczywiście użyteczne jest 24/192 - D/A Dual Wolfson WM8741 )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-45171-0-68989900-1357858611_thumb.jpg

post-45171-0-51110600-1357858616_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem matrix mini jak i icona hdp, według mnie warto dołożyć do icona na shure SRH840 było słychać ,że icon to sprzęt o 1,5-2 oczka wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.